۱۵ آبان ۱۳۸۹، ۱۶:۰۰

موسی پور تأکید کرد:

صادرات قم تا سال آینده باید 50 درصد افزایش یابد

صادرات قم تا سال آینده باید 50 درصد افزایش یابد

قم - خبرگزاری مهر: استاندار قم با اشاره به رشد 31 درصدی در افزایش سهم صادرات استان قم در شش ماهه نخست امسال تأکید کرد: صادرات قم تا سال آینده باید حداقل 50 درصد رشد داشته باشد.

به گزارش خبرنگار مهر در قم، حجت الاسلام محمد حسین موسی پور قبل از ظهر شنبه در همایش روز ملی صادرات و تجلیل از صادرکنندگان برتر استان قم که در سالن اجتماعات مجتمع جهانی علوم قرآنی اهل بیت(ع) با حضور محمد رضا ایزدیان، معاون برنامه‌ریزی سازمان توسعه تجارت ایران، محمد رضا نادری معاون گمرک ایران و جمعی از مسئولین و صادرکنندگان استان برگزار شد، با اشاره به رشد 31 درصدی صادرات استان قم در شش ماهه نخست امسال تأکید کرد: صادرات قم تا سال آینده باید حداقل به رشد 50 درصدی برسد و این با توجه به میزان رشد صادرات علی‌رغم تحریم‌ها در نیمه نخست امسال، کاری امکان پذیر خواهد بود.

قرار گرفتن در جایگاه هفدهم صادرات کشور، جفا در حق قم است

وی جایگاه هفدهم استان قم در بخش صادرات کشور را جفا در حق این استان دانست و افزود: این رتبه با توجه به ظرفیت‌ها و پتانسیلی که در بخش صادرات در استان وجود دارد، جایگاه بسیار نامناسبی است و وضعیت فعلی بخش صادرات در قم دارای نقاط ضعف است که باید هر چه سریعتر با همت و تلاش دست اندرکاران جبران شود.

موسی‌پور اقدامات انجام گرفته طی چندین ماه گذشته در قم در جهت توسعه صادرات را چشمگیر عنوان کرد و گفت: در طی شش تا هشت ماه گذشته ما پذیرای هفت هیئت تجاری از کشورهای دیگر و اعزام هیئت‌های تجاری استان به سایر کشورها بوده‌ایم و به علاوه برگزاری نمایشگاه‌ها، امضای تفاهم‌نامه و موافقت نامه‌ها با سایر کشورها، حضور مسئولین عالی رتبه و سفرای کشورهایی مثل سنگاپور و وزیر چوب و دکوراسیون ازبکستان، سفر به ترکیه و ... همه نشان از یک عزم جدی در بخش رونق صادرات استان است اما هنوز تا رسیدن به نقطه هدف راه بسیاری باقی است.

وی در ادامه خواستار برگزاری جلسات مشترک اعضای کارگروه توسعه و صادرات، تولیدکنندگان وصادرکنندگان استان و مسئولین ستادی شد و افزود: استانداری این قول را می‌دهد تا مشکلاتی که مربوط به بخش صادرات استان است را رفع نمایند و مشکلاتی که مربوط به نقص قوانین کشوری است را به مسئولان ذی ربط ارجاع دهد تا مشکلات مرتفع و حل شود.

تولید برای صادرات با کیفیت باید به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود

استاندار قم موضوع اقتصاد و صادرات را یک مقوله مرکب دانست و تصریح کرد: باید تولید برای صادرات با کیفیت به یک باور و فرهنگ عمومی تبدیل شود چرا که برخی صادرات بی‌کیفیت به بدنه صادرات ما لطمه وارد می‌کند که این ناشی از منفعت طلبی و عدم نگاه به آینده و لطمه زدن به جایگاه صادرات کشور است.

وی توسعه صادرات را در گرو توجه به چند نکته دانست و گفت: باید توجه داشت که توسعه صادرات یعنی افزایش کیفیت و کاهش قیمت، ثانیا در خصوص توسعه صادرات باید رسانه‌ها نیز کمک نمایند و به جای برخی مسائل کم اهمیت به مقوله مهم صادرات بپردازند و از صادرکنندگان نمونه به عنوان سربازان خط مقدم صادرات و یک قهرمان تجلیل کنند و آنها را به مردم معرفی نمایند، همچنین گسترش دیپلماسی اقتصادی و امضای تفاهم‌نامه و موافقت‌نامه به منظور رشد صادرات غیر نفتی از نکات قابل تأمل در بحث توسعه صادرات است.

باید در قم از بازاریابی سنتی به سمت بازاریابی ارزشی حرکت کرد

موسی‌پور کنار گذاشتن صادرات و بازاریابی سنتی را از دیگر نکات با اهمیت در بحث توسعه صادرات عنوان و تصریح کرد: باید بازاریابی ارزشی به جای بازاریابی سنتی مد نظر قرار گیرد و مدیریت به روز و بهینه شود و این بازاریابی سنتی در قم بسیار وجود دارد که باید تغییر کند که این امر با افزایش و تنوع در تولیدات، بازاریابی ارزشی و نیازسنجی بازار هدف، برگزاری جلسات مشترک، توجه به صادرات پایدار و ... قابل دسترسی است.

با وجود تحریم‌ها صادرات کشور 30 درصد رشد داشته است

وی در بخش دیگری از سخنان خود به قانون هدفمندسازی یارانه‌ها و تأثیر آن بر صادرات اشاره کرد و بیان داشت: در دولت نهم و دهم توجه ویژه‌ای به بحث صادرات غیر نفتی صورت گرفته است و این درحالی است که با وجود تحریم‌های بی‌سابقه، صادرات کشور 30 درصد رشد داشته است، همچنین دولت در قانون هدفمندی، بسته حمایتی بسیار خوبی در خصوص صادرات، تسهیلات و کمک‌های بلاعوض پیش بینی کرده است، لذا اجرای قانون مذکور نه تنها لطمه‌ای به صادرات وارد نمی‌کند بلکه یک جهش در آن به وجود می‌آورد.

گذر از گردنه تحریم‌ها نیازمند تیزهوشی و همکاری است

استاندار در پایان خاطر نشان کرد: تلاقی دو کار مهم افزایش و توسعه صادرات و بحث هدفمندی یارانه‌ها با وجود تحریم‌های سنگین یک گذر حساس را پیش روی ما گذاشته است که برای گذر از آن یک تیزهوشی می‌خواهد که ما آن را داریم، به علاوه وضعیت ما در اقتصاد طوفان زده جهان از سایر کشورها بهتر است و این یک فرصت و مزیت برای ما محسوب می‌شود بنابراین با به خرج دادن هوشمندی، همکاری با یکدیگر، ترجیح دادن منافع ملی بر منافع فردی و دراز مدت بر کوتاه مدت می‌توانیم از این گذر حساس با موفقیت عبور کنیم.

کد خبر 1186048

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha